понеділок, 8 серпня 2011 р.

Догналівські єретичні блуди

Адепти культу кабаліста Догнала-Тонека весь час звинувачують колишнього Главу УГКЦ Любомира Гузара у надуманих семи єресях, повиривавши по-сектантськи окремі цитати з перекладеного (!) інтерв'ю. Ті "єресі" (приватні всього-на-всього думки, не церковне вчення) приписали чи не всій Католицькій Церкві, звинувативши її безглуздо, лицемірно та брехливо в "апостазії" (відреченні Спасителя). Насправді вони самі є явні схизматики, єретики-апостати, зрадники Христа. У своїх жахливих єресях перестрибнули вже багатьох. Наведений унизу перелік догналівських постулатів - якраз свідчення цьому сучасному беззаконню.


1. Прийняття Марії до своєї особистості... Марія не Бог і через те увійти в іншу людську особистість просто не може. Маємо тут єресь обожнення Богородиці. Діва Марія не богиня!

2. Наголос на стародревніх канонах, які скасовані Кодексом Канонів Східних Церков та Кодексом Канонічного Права. Єресь еклезіологічного характеру - заперечення законодавчих повноважень Папи Римського.

3. Бажання заборони аж на... 6 років Пресвятої Євхаристії (Служби Божої) в Церкві. Єресь сакраментологічного та еклезіологічного характеру. Євхаристійна Жертва за Божою волею повинна бути в Церкві безперервна, аж до кінця дочасного світу.

4. Привласнення єпископського уряду - єресь еклезіологічного характеру і також пряме порушення канонічного права.

5. Незаконне накладання анатем - єресь еклезіологічного характеру, пряме беззаконння.

6. Дуотеїзм (новітня форма двобожжя: Пресвята Трійця, окремо ще Діва Марія як богиня).

7. Відкидання Папського примату та непомильності.

8. Відкинення непомильності Церкви і Вселенських соборів.

9. Віккліфіянство. Джон Вікліф жив у ХІV столітті в Англії і там проповідував, що лишень ті Святі Таїнства є дійсними, котрі вділив святий священик. Католицька Церква засудила таке вчення як єретичне.

10. Нехтування літургійними книгами, що є правилом віри для Христової Церкви.

11. Відкидання традиційної науки Церкви про Святі Таїнства. Заперечення науки святого Тридентійського собору про те, що Святі Таїнства діють самою силою звершеного акту. Кожен священик має інтенцію, коли робить те, що чинить Церква, навіть якщо взагалі не має віри в котресь таїнство, що вділяє.

12. Теологія євангелія успіху.

13. Відкидання віри у спасительну місію Вселенської Церкви.

14. Докетизм. Це переконання, висловлюване у ранньому християнстві, зокрема ґностиками, за яким тіло Ісуса Христа було лише видимим (за Маркіоном) або ефірним (за Валентином); сумнівний рух засуджений Церквою як єресь 1442 року на Флорентійському соборі.

15. Молитовні практики догналізму (деструктивної секти гуруїстського характеру) закорінені у східному нехристиянському містицизмі, індуїстській йозі та кабалі (древньоєврейському містично-окультному вченні).

16. Догналізм визнає різні форми віщування (ворожби) та магії. Наприклад, гадання на вервиці, жеребі (монетці) та св. Письмі; різні маніпуляції Богом, зокрема "допитування".

17. Заперечення канонічного права Католицької Церкви, котре для для догналізму є тільки "шматком паперу".

18. Сумніви у спасенності Католицької Церкви. Письмові прилюдні заяви, що Православна Церква спасенніша від Католицької... "Підгорецькі" проти всіх законів вимагають зареєструвати власну секту під чужою назвою "Українська Правовірна Греко-Католицька Церква", проте в англійському перекладі (UOGCC)чомусь вживають у відношенні до культу Догнала слово "Orthodox", тобто "православний". Їм якраз ідеться про Православну Церкву, хоч величають себе фальшиво "правовірними католиками".

19. Ньюейджівська (кабалістина) духовність - основа догналізму. Термін "New Age" з англійської означає "нова ера". Це, отже, загальна назва сукупності різних містичних течій і рухів, здебільшого езотеричного-окультного та синкретичного спрямування. Така позиція суперечить суціль християнству.

20. Апостатичне заперечення католицьких догм.

21. Індуїстське (поганське) розуміння божества. Твердження, що в Господі Бозі є чоловіче і жіноче начало. Бог є понад поділом чоловік/жінка. Всевишній є Єдиний і водночас Нескладений з чогось. Господь весь час незмінний.

22. "Живий Христос" є тільки в "УПГКЦ"... Таке поняття має теософічне, не цілком християнське значення у стилі окультистки О.Блаватської, адептів Нью Ейджу. Ісус Христос є повсякчас той Самий, що був, є і завжди перебуватиме таким з Його послідовниками аж до самого кінця.


«Горе безумним пророкам, що йдуть за власним духом і не бачать нічого» (Єз 13. 3).


1 коментар:

  1. Кабалістична секта Тонека (Догнала) також здеформувала католицьку традиційну сповідь: загальну сповідь за все життя у людей, наприклад, теж можуть приймати догналівські "контемплятивні" монахині, а їхні лжесвященики без богословської освіти тільки дають розгрішення, не чуючи про гріхи як такі і т.д. Що це за правовірність така??

    ВідповістиВидалити